E-Pacientas
Aptechkin.by
Eurovaistine internete

Ieškomiausių TOP 5

Biocell Platinum kapsulės N40

Maisto papildai, kitos med.paskirties prekės >  Maisto papildai
Pavadinimas: Biocell Platinum kapsulės N40
Veikliosios medžiagos: Hyaluronic acid
Tipas:
Gamintojas: Valentis
ATC kodas W_MP_SH
Vidutinė kaina: 31,24 Eur (107,87 Lt)
Lankytojų kaina: -
1+1
1+1
  - 35% 
Norite būti informuoti atsiradus šio preparato akcijoms?
Išskleisti / Suskleisti Turinys

Biocell Platinum kapsulės – tai ypatingas hialurono rūgšties, ceramidų ir biotino kompleksas ypač intensyvaus drėkinimo reikalaujančiai odai.

Sudėtis

Vienoje kapsulėje yra 122,36 mg mažos molekulinės masės natūralios hialurono rūgšties komplekso, 83,33 mg ceramidų aliejaus, 100 µg biotino (D-biotino).

Mažos molekulinės masės natūrali hialurono rūgštis:

padeda palaikyti odos drėgmę ir elastingumą,

užtikrina odos ląstelių atsinaujinimą bei maitinimą,

padeda mažinti smulkias raukšles.

Ceramidų aliejus:

padeda apsaugoti odos ląsteles nuo drėgmės netekimo,

padeda sustiprinti hialurono rūgšties drėgmę palaikančias savybes,

padeda palaikyti odos stangrumą, elastingumą, neleidžia susidaryti raukšlėms,

veikia kaip natūralus antioksidantas – saugo odą nuo žalojančio laisvųjų radikalų poveikio.

Biotinas, vadinamas grožio vitaminu:

padeda normalizuoti odos riebalų apykaitą,

neleidžia vystytis uždegiminiams odos procesams,

skatina naujų odos ląstelių gamybą,

mažina nagų skilinėjimą, plaukų riebalavimąsi ir slinkimą.

Vartojimas

Biocell Platinum rekomenduojama vartoti po 2 kapsules 1 kartą per dieną prieš valgį užgeriant stikline vandens. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.


Išskleisti / Suskleisti Turinys

VERSAN

Maisto papildas

Sudėtis

Vienoje VERSAN tabletėje yra 500 mg Biocell Collagen II® – patentuotos natūralios naujos kartos medžiagos, kuri turi:

hidrolizuoto II tipo kolageno ir kremzlės matrikso proteinų – ne mažiau kaip 313,5 mg,

gliukozamino sulfato, keratansulfato ir kitų glikozaminoglikanųne mažiau kaip 186,5 mg, iš jų:

chondroitino sulfato – ne mažiau kaip 100 mg,

hialurono rūgšties – ne mažiau kaip 50 mg.

Pagalbinės medžiagos

Stabilizatorius – kalcio vandenilio fosfatas dihidratas, lipnumą reguliuojančios medžiagos: mikrokristalinė celiuliozė, hidratuotas silicio dioksidas, augalinis magnio stearatas, tirštiklis – hidroksipropilceliuliozė, emulsiklis – hidroksipropilmetilceliuliozė, stearino rūgštis.

Informacija apie maistinę ir energinę vertę

Maistinė vertė: vienoje tabletėje (1,3 g) yra 0,42 g baltymų, 0,49 g angliavandenių, 0,0065 g riebalų; energinė vertė: 15,44 kJ (3,64 kcal). Dviejose tabletėse (2,6 g) yra 0,84 g baltymų, 0,98 g angliavandenių, 0,013 g riebalų; energinė vertė: 30,88 kJ (7,28 kcal).

Savybės

Maisto papildo VERSAN sudėtyje esančios bendros kilmės veikliosios medžiagos veikdamos kartu:

papildo mitybą medžiagomis, reikalingomis sąnarių kremzlių ir sąnarinio skysčio komponentų gamybai,

manoma, kad padeda stiprinti kremzlių pamatą – kolageno tinklą,

padeda užtikrinti reikiamą sąnarinio skysčio klampumą ir sąnario tepimo mechanizmą, kad kremzlės mažiau trintųsi ir diltų.

Maisto papilde VERSAN esanti medžiaga Biocell Collagen II® rekomenduojama:

kaip pagalbinė priemonė, siekiant kompleksiškai sumažinti sąnarių skausmingumą ir pagerinti sąnarinio skysčio kokybę,

siekiant sumažinti sąnarių skausmingumą, kai jiems tenka didelis krūvis (antsvoris, artritas, profesionalus sportas),

kaip pagalbinė priemonė pristabdant dėl senėjimo vykstančius sąnarių pakitimus.

Vartojimas

Rekomenduojama suaugusiesiems gerti po 2 tabletes per dieną užgeriant stikline vandens. Neviršyti rekomenduojamos dozės. Neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.

Nėštumo ir žindymo laikotarpiu prieš vartojant maisto papildą VERSAN reikėtų pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Laikymas

Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Laikyti sausoje vietoje, ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Gamintojas: UAB „Valentis“, Molėtų pl. 11, LT-08409 Vilnius, Lietuva.

Kilmės šalis: Italija.

MOKSLINĖ INFORMACIJA

Sąnarys – tai uždara sistema, kurią sudaro sąnario kremzlės ir sąnario ertmė.

Sąnario ertmę užpildo lipnus drebučių konsistencijos sąnarinis skystis. Jis slopina sąnariui tenkančią fizinę jėgą ir sutepa kremzles, kad šios nesitrintų viena į kitą. Kita svarbi sąnarinio skysčio užduotis – maitinti kremzlę ir šalinti jos nusidėvėjimo produktus (šlakus).

Sąnariniame skystyje gausu hialurono rūgšties, kurios molekulė pritraukia 200 kartų už save didesnį kiekį vandens, todėl terpė tampa drebučių konsistencijos. Prasidėjus sąnarių irimo procesui (artrozei), sumažėja hialurono rūgšties koncentracija sąnariniame skystyje ir sutrinka jo apsauginė funkcija. Tai sukelia sąnario paviršiaus kremzlių trintį, skatina jų nusidėvėjimą, prasideda uždegimas, atsiranda skausmas.

Sąnario kremzlė – tai sąnario paviršiaus danga ir slystamasis paviršius. Ją sudaro kremzlės ląstelės (chondrocitai) ir II tipo kolageno skaidulų tinklas, kurio tarpus užpildo hialurono rūgštis su gliukozaminų, chondroitino sulfato ir kitų glikozaminoglikanų kompleksu. II tipo kolagenas – kremzlinio audinio karkasas. Jis sudaro apie 50 % sauso kremzlių svorio. Kolageną kremzlėse gamina chondrocitai dalyvaujant kremzlės matrikso proteinams.

Laikui bėgant, kremzlės pradeda irti, nes chondrocitai nepajėgia gaminti visaverčio kremzlinio audinio, o smulkėjančios glikozaminoglikanų molekulės sutraukia mažiau vandens. Tačiau vienas svarbiausių kremzlės žalojimo veiksnių – suiręs kolageno tinklas. Siekiant atitolinti ir sulėtinti šiuos procesus, jau nuo viduramžių žmonių mitybai papildyti buvo vartojamas kolagenas. Intensyvūs moksliniai jo tyrimai pradėti prieš 40 metų.

Veikliųjų medžiagų poveikis

Maisto papilde VERSAN esanti keturiais patentais įteisinta naujos kartos medžiaga Biocell Collagen II® – specialus iš dalies hidrolizuotas II tipo kolagenas, Amerikoje pirmą kartą pristatytas 1997 metais. Ši medžiaga išgaunama ir suskaidoma iki mažos molekulinės masės junginių, kad organizmas galėtų juos maksimaliai pasisavinti. VERSAN veikliosios medžiagos Biocell Collagen II® sudėtyje yra visas kompleksas sąnariams būtinų medžiagų:

II tipo kolageno su kremzlės matrikso proteinais,

hialurono rūgšties,

chondroitino sulfato,

gliukozamino sulfato ir kitų glikozaminoglikanų.

VERSAN veikliosios medžiagos Biocell Collagen II® veikimas dvejopas: ji aprūpina organizmą medžiagomis, reikalingomis kremzlių tarpląsteliniam audiniui gaminti ir sąnarinio skysčio klampumui palaikyti, kad galėtų apsaugoti tiek naujai besiformuojančias, tiek senas kremzles. Be to, manoma, kad VERSAN sudedamosios dalys, suskaidytos iki mažos molekulinės masės, pačios aktyvina kremzlių ląsteles. Kadangi nuolat traumuojamų kremzlių pamatas – kolageno tinklas – suyra, II tipo kolagenas padeda jį sustiprinti. Vėliau šis pamatas dar papildomas hialurono rūgštimi, gliukozaminu ir chondroitinu. Negana to, hialurono rūgštis padeda reguliuoti sąnarių tepimo mechanizmą: palaiko reikiamą sąnarinio skysčio klampumą ir sąnarių tepimo mechanizmą, kad kremzlės mažiau trintųsi ir diltų.

VERSAN esančios bendros kilmės natūralios medžiagos veikia sinergiškai: papildo ir sustiprina viena kitos poveikį, dėl to efektas yra greitesnis ir patikimesnis.

Efektyvumą įrodantys moksliniai tyrimai

Jungtinėse Amerikos Valstijose 1997 m. atlikto tyrimo metu 356 žmonės, sergantys vienu ar daugiau artritų (kelio, klubų, stuburo), 3 mėnesius gėrė po vieną valgomąjį šaukštą II tipo kolageno per dieną. Efektyvumas buvo matuojamas remiantis subjektyviais teiginiais ir mažesniu vaistų nuo uždegimo vartojimu. 99,2 % tyrime dalyvavusių žmonių nurodė, kad rezultatai „geri“ arba „labai geri“.

JAV atlikto kito tyrimo metu 60 vyrų ir moterų (nuo 8 iki 33 metų), sergančių kelio artritu, buvo gydomi II tipo kolagenu 3 mėnesius. Jie buvo tiriami po vieno, dviejų ir trijų mėnesių. 86 % tyrime dalyvavusių žmonių teigė, kad jiems lengviau lipti laiptais, 58 % neskaudėjo sąnario ramybės būklėje. Po trijų mėnesių 75 % tyrime dalyvavusių žmonių teigė, kad nebejaučia sąnarių skausmo.

1999 m. atliktame tyrime dalyvavo 89 savanoriai, besiskundžiantys įvairios kilmės sąnarių skausmais (reumatoidiniu artritu, osteoartroze, pooperaciniais sąnarių skausmais, potrauminiais skausmais, fibrozitu, radikulitu, stuburo slankstelių skausmais ir kt.) ir ilgai vartoję vaistus nuo uždegimo. Tyrimo metu jie 45 dienas vartojo II tipo kolageną, bet dauguma jų jau po 21 dienos teigė, kad pajuto teigiamą poveikį – jiems mažiau skaudėjo, pagerėjo sąnarių veikla. Po 45 dienų 89,9 % dalyvavusiųjų tyrime teigė, kad skausmas sumažėjo arba pranyko.

Buvo atliktas klinikinis tyrimas siekiant nustatyti, ar II tipo kolagenas gali padėti reumatoidinio artrito atveju. Tyrime dalyvavo 60 ūmiu reumatoidiniu artritu sergančių pacientų, kurie 3 mėnesius vartojo II tipo kolageną. Po trijų mėnesių nustatyta, kad daugelio vartojusių II tipo kolageną pacientų būklė žymiai pagerėjo lyginant su ta grupe, kuri vartojo placebą.

…made with…

BioCell Collagen

Literatūra:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Bagchi%20D%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Misner%20B%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Bagchi%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Kothari%20SC%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, et al. Effects of orally administered undenatured type II collagen against arthritic inflammatory diseases: a mechanistic exploration. javascript:AL_get(this,%20'jour',%20'Int%20J%20Clin%20Pharmacol%20Res.'); 2002; 22(3-4):101-10.

Barnett ML, et al. Treatment of rheumatoid arthritis with oral type II collagen. Results of a multicenter, double-blind, placebo-controlled trial. Arthritis Rheum. 1998 Feb; 41(2): 290-7.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Halász%20K%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Kassner%20A%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Mörgelin%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Heinegård%20D%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus. Department of Experimental Medical Science, Lund University, SE-221 84 Lund, Sweden COMP acts as a catalyst in collagen fibrillogenesis. Journal of Biological Chemistry, 2007 – ASBMB. PMID: 16542502 [PubMed - indexed for MEDLINE].

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Koelling%20S%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Clauditz%20TS%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Kaste%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Miosge%20N%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus. Zentrum Anatomie, Abt, Histologie, Georg-August-Universitaet, Kreuzbergring 36, 37075 Göttingen, Germany. Arthritis Research & Therapy, 2006 - arthritis-research.com Cartilage oligomeric matrix protein is involved in human limb development and in the pathogenesis of osteoarthritis. PMID: 16542502 [PubMed - indexed for MEDLINE].

Moskowitz, R. Role of collagen hydrolizate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum, 2000, 30:87-99.

Oesser S, Seifert, J. Stimulation of type II collagen biosynthesis and secretion in bovine chondrocytes culture with degraded collagen. Cell Tissue Res, 2003; 311:393-99.

Praškevičius A, Ivanovienė L, Stasiūnienė N, Burneckienė J, Rodovičius H, Lukoševičius L, Kondratas D. Biochemija, 2003.

Trentham DE, et al. Effects of oral administration of type II collagen on rheumatoid arthritis. Science. 1993 Sep 24; 261(5129) 1727-30.



"Biocell Platinum kapsulės N40" aprašai:

/Images/Word32.png MP Informacinis lapelis   Atsisiųsti
/Images/Word32.png Informacinis lapelis   Atsisiųsti

Vaistinių, kuriose galite nusipirkti, paieška pagal vietovę:
Rajonas: Gyvenvietė: Vaistinių tinklas:
 

Ieškokit šiose vaistinėse : Vaistinių paieška atlikta šioje vietovėje: Visa Lietuva

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.11 Vilnius
Visuomenės vaistinė
Mindaugo g. 11, Vilnius
(8 800) 50 005
Darbo laikas: I - VII 08:00 - 23:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.35 Vilnius
Visuomenės vaistinė
Ozo g. 25, Vilnius
(8 800) 50 005
Darbo laikas: I - VII 08:00 - 23:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.196, Klaipėda
Visuomenės vaistinė
Taikos pr. 61-1, Klaipėda
(8 800) 50 005
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.218, Panevėžys
Visuomenės vaistinė
Klaipėdos g. 92, Panevėžys
(8 800) 50 005
Darbo laikas: I - V 08:00 - 22:00 VI, VII 08:00 - 20:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Benu vaistinė, UAB fil. Nr.231 Vilnius
Visuomenės vaistinė
Kedrų g. 4-101, Vilnius
(8 5) 21 59 366
Darbo laikas: I - VII 08:00 - 22:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.264, Šiauliai

Aido g. 8, Šiauliai
(8 800) 50 005
Darbo laikas: I - VII 09:00 - 22:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Benu vaistinė, UAB fil. Nr.265 Vilnius

Ozo g. 18, Vilnius
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Benu vaistinė, UAB fil. Nr.270 Vilnius

Konstitucijos pr. 7A, Vilnius
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.3 Vilnius
Visuomenės vaistinė
Sausio 13-osios g. 2, Vilnius
(8 800) 50 005
Darbo laikas: I - VII 08:00 - 22:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating

Eurovaistinė, UAB filialas Nr.220, Šiauliai
Visuomenės vaistinė
Tilžės g. 109, Šiauliai
(8 800) 50 005
Darbo laikas: I - VII 08:00 - 22:00 
Įvertinimas ratingratingratingratingrating



Paskutinė svetainės peržiūros data: 2018 m. sausio 26 diena
Privatumo politika